Eilen pääsi uutisotsikoihin juttu Juvalta. Haudankaivaja oli viimeistelemässä hautaa, kun haudan reuna sortui ja maamassa vyöryi hautaan. Vain miehen pää, rintakehä ja toinen käsi jäivät näkyviin. Työkaveri hälytti apua, ja haudankaivaja lapioitiin irti maamassan alta ja vietiin sairaalaan.

Linkki uutiseen

Erään uutissivuston (ei ole tuo, johon linkitin) keskustelupalstalla joku ilmeisesti mielestään fiksu aloitti keskusteluketjun sitaatilla " Joka toiselle kuoppaa kaivaa, se itse siihen lankeaa." Myöhemmin joku heitti kommentin "Jos kaveri olisi kuollut, ei sitä olisi tarvinnut enää kaivaa ylös, kun se oli jo valmiiksi haudassa."  Välissä oli pari kommenttia, jossa näitä vitsiniekkoja paheksuttiin. Kun illalla menin uudelleen tuolle uutissivulle, oli keskusteluketju poistettu. Voin vain kuvitella, millaisia viestejä keskusteluketjuun on tullut; ihan vähästä ei ketjuja poisteta.

Jos uutisissa kerrottaisiin rakennustyömaasta, jossa työntekijä on jäänyt puristuksiin sortuneeseen maakuoppaan, herättäisikö se ihmisissä samanlaista tarvetta vitsailuun kuin haudankaivajan kohtalo? Kaverit tekevät sekä henkisesti että fyysisesti raskasta ja vaarallista työtä, joten hieman kunnioitusta toivoisin heidän saavan osakseen. Juvan haudankaivaja ei onneksi ollut yksin, vaan hänellä oli työpari. Hautoja kaivetaan Suomessa myös yksin, ja silloin voi olla loppu lähellä, jos jotain sattuu.