Otsikko ei viittaa hautakiven hintaan, vaan sen asentoon. Routa voi talvella nostaa hautakiveä niin, että se jää pysyvästi kallelleen. Tällainen kallistunut hautakivi on vaarallinen. Litra kiveä painaa keskimäärin kolme kiloa. Jos kallistunut hautakivi kaatuu päällesi, kun olet istuttamassa kukkia haudalle, sinulle käy huonosti. Jos matala hautakivi on kallistunut eteenpäin, ajattelet ehkä, että voit turvallisesti hoitaa hautakukkia kiven takaa. Väärin. Kun kumarrut kiven yli, todennäköisesti painaudut kiveä vasten. Jos kivi kaatuu, käsivartesi ovat kiven edessä ja jäävät kiven alle.

Helpoimmin kaatuvat sellaiset muistomerkit, joissa hautakivi on pienten kivipalasten varassa aluskiven päällä niin, että hautakiven ja aluskiven välissä on aukko. Tukipintaa on tällöin hyvin vähän. Kapeat ja korkeat kivet kaatuvat helpommin kuin matalat ja leveät.

Hautakiven voi oikaista itse, mutta se on raskasta ja vaarallista työtä. Se kannattaa antaa ammattilaisten tehtäväksi. Hautakivifirmat tekevät tilauksesta kivenoikaisuja, kuten myös monet seurakunnat.