Kotimaa24-sivustolla on mielenkiintoinen artikkeli erään kotipalveluyrityksen tarjoamasta kaupallisesta pappipalvelusta. Palvelu on lopetettu asiasta nousseen kohun vuoksi. Linkki juttuun: http://www.kotimaa24.fi/uutiset/kotimaa/7419-kaupallisesta-pappipalvelusta-kohu--palvelu-ajettiin-alas

Samasta aiheesta Antti Kupiaisen blogissa: http://www.kotimaa24.fi/blogit/article/?bid=21&id=28991

Hintaesimerkkejä pappipalvelun hinnastosta: Hautaansiunaaminen 140€ ilman muistotilaisuutta, muistotilaisuuden kanssa 160€. Sielunhoitoa 45 min/140€. Palveluhinnan lisäksi kilometrikorvaukset. Ja tietenkin ilta-, yö- ja hälytyslisät.

Kirkkojärjestyksen mukaan pappi ei saa periä maksua tekemästään kirkollisesta toimituksesta. Kotipalveluyrityksen toimitusjohtajan mukaan pappi olisi tehnyt työnsä ilmaiseksi ja yritys olisi laskuttanut asiakasta. Idea pappipalveluun on tullut henkilöiltä, jotka eivät ole saaneet seurakunnalta palvelua. Papin nimeä ei ole kerrottu julkisuuteen.

Itselleni tuli tapauksesta mieleen nykyinen terveydenhuoltojärjestelmä. On edullinen julkinen palvelu ja sen rinnalla kallis yksityinen palvelu. Julkisen palvelun velvoitteet ovat samat kautta maan, mutta käytännössä on suuria eroja siinä, miten eri paikkakunnilla saa palveluita. Itse olen vastikään käynyt läpi pahan kriisin, ja valitettavasti täytyy sanoa, että papeilta ei apua ja tukea ole herunut, päinvastoin olen kohdannut välinpitämättömyyttä, tylyyttä ja jopa saadun tiedon väärinkäyttöä. Yksityislääkärin asennetta ja ammattitaitoa pidetään parempana kuin julkisen sektorin lääkärin, vaikka molemmat ovat saman koulutuksen läpikäyneet; miten olisi seurakuntapappi vs. yksityinen pappi?

Kotipalveluyrityksen edustaja Tuomas Rytkönen kirjoittaa Antti Kupiaisen blogin kommenttiosioon: "Palvelulle on tullut tarve ulkopuolelta ihmisten omista kokemuksista. Ihmisiltä, joiden tarpeeseen seurakunta ei ole pystynyt vastaamaan. Ihmisiltä, jotka ovat jääneet kriisin hetkellä yksin. Ihmisiltä, joiden yhteydenottoon ei ole vastattu. Haluankin kysyä teiltä, että mikäli seurakunnan virkapapit eivät vastaa asiakkkaan avunpyyntöön, pitäisikö silloin tämän ihmisen jäädä ilman apua? Tässä pähkinä pohdittavaksi. Emme ole astumassa seurakunnan tai papiston varpaille, itse asiassa olemme saaneet asian tiimoilta positiivista palautetta. Palvelu ei ole keneltäkään pois.Vai onko? Asian lakitekniset seikat ovat selvityksessä."