Myönnän. Olen pilkunviilaaja. Siltikin mielestäni suntio ei voi olla "muu kulu, joka liittyy hautaan siunaamiseen tekemättä siitä kuitenkaan varsinaisen pyhän toimituksen välttämätöntä osaa." Suntion palkka voi olla sitä.

Alla ote kirkkohallituksen yleiskirjeestä 22/2012. Siinä on hyvin selitetty hautaustoimen maksuja koskeva muutos kirkkolakiin. Suosittelen lukemaan, tuota yhtä lausetta lukuunottamatta.
http://sakasti.evl.fi/sakasti.nsf/0/1BC606B379F69758C2257976004527BB/$FILE/2012-22.pdf

Minä ja kaverini lämpö ja sähkö toivotamme hyvää joulua!

Hautaan siunaamiseen liittyvät maksut

Kirkolliskokous on syysistuntokaudella 2012 käsitellyt aloitetta maksusta kirkkoon kuulumattoman hautaan siunaamisesta ja jättänyt aloitteen raukeamaan. Asiaa koskeneen yleisvaliokunnan mietinnön mukaan hautaan siunaamisesta pyhänä toimituksena ei tule periä maksua. Sen sijaan on mahdollista periä maksua muista kuluista (esimerkiksi kappelin käyttö, suntio, lämpö, sähkö ja hallintokulut), jotka liittyvät hautaan siunaamiseen tekemättä siitä kuitenkaan varsinaisen pyhän toimituksen välttämätöntä osaa. Näistä on mahdollista periä kohtuulliset, lähtökohtaisesti omakustanteiset maksut. Maksun on perustuslain 6 §:n johdosta oltava syrjimätön.