Tämän päivän Iltasanomat julistaa:

 

Pappi ajoi yleisön ulos Kari Vepsän kirkkokonsertista - "kävi kuumana kuin hellankoukku"

Suivaantunut saksalainen katolisen pappi keskeytti Kari Vepsän perinteisen pyhäinpäivänkonsertin Playa del Inglesin ekumeenisessa kirkossa lauantaina. - Ihan järkyttävää, eihän sitä olisi voinut uskoa todeksi. Minä luulin ensin, että kadulta tuli joku hullu riehumaan, mutta se olikin pappi, Kari Vepsä ihmettelee.

Saksalainen messu meni varaussekaannuksen takia vartin verran päällekkäin Vepsän konsertin kanssa. Laulaja yritti rauhoittaa pappia, mutta tämä vaati kirkon tyhjäksi saman tien.

Konserttia seurannut suomalaismies Terho yritti ottaa kuvan riehuvasta papista, mikä hermostutti kirkonmiehen lopullisesti.
- Pappi kävi kuumana kuin hellankoukku. Hän kävi käsiksi minuun, kun yritin ottaa kuvaa, ja repi kameran käsistäni. Uhkasi poliisillakin, Kanariansaarilla lomaileva Terho muistelee.


Pappi yritti heittää 200 kuulijan yleisön ulos ja saada oman kirkkokansansa tilalle.

- Me huusimme Karille, että jatka, jatka! No, sitten se pappi meni katkaisemaan sähköt, Terho äimistelee.

Vepsä yritti hillitä kuumentunutta tilannetta.

http://www.iltasanomat.fi/viihde/art-1288616844214.html

 

Luin paperiversion jutusta. Kyseisessä kirkossa on käytössä varauskirja. Pappi ei ollut tehnyt varauskirjaan varausta messusta, koska hän oletti, että heillä on pysyvä pyhäinpäivän messuvaraus. Tämä on niin tuttua. Meidänkin seurakunnassamme on varauskirja käytössä. Kaikki eivät vaivaudu ilmoittamaan varauskirjan ylläpitäjille tilojen tarpeestaan, ja sitten joku jää kiukuissaan nuolemaan näppejään, kun tila on annettu muille tai kun tarjoiluhenkilökuntaa ei päivän varoitusajalla voi järjestää paikalle.